ផ្លែធូរេនមិនខុសពីផ្លែ ចេក,
ផ្លែប័រ និងផ្លែខ្នុរនោះទេ គឺសម្បូរសារធាតុធ្វើអោយមានកម្លាំង,
ជាតិរ៉ែ និងវីតាមីន។ ផ្លែធូរេន ១០០ក្រាមផ្តល់កាល់ឡូរីរហូតដល់
១៤៧កាល់ឡូរី។
-
សាច់របស់វាមានលក្ខណៈទន់ ងាយស្រួលដល់ការំលាយបាន
ទៅជាជាតិស្ករប្រភេទ Fructose និង Sucrose សម្រាប់បំលែងទៅជាថាមពល
និងពង្រឹងដល់សុខភាពរាងកាយ។
ទោះបីជាវាផ្ទុកទៅដោយជាតិខ្លាញ់ដ៏ច្រើន
វាក៏មិនមានជាតិខ្លាញ់ប្រភេទ Saturated Fats
និងកូឡេស្តេរ៉ុលដែរ។
-
ផ្លែធូរេនសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ សម្រាប់ធ្វើអោយលាមក ទន់ល្អ។
ជាតិសរសៃជួយការពារភ្នាស់សម្បោរក្នុងពោះវៀនធំតាមរយៈការកាត់បន្ថយ
ការប៉ះពាល់ និងការតោងនៃសារធាតុបង្កមហារីកក្នុងពោះវៀនធំ។
- ធូរេនគឺជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃអង់ទីអុកស៊ីដង់វីតាមីន C ។
ការទទួលទានអាហារសម្បូរវីតាមីន C
ជួយការពាររាងកាយសាំខ្លួនដើម្បីប្រឆាំងនឹងភ្នាក់ងារបង្ករោគ
និងរ៉ាឌីកាល់សេរី។
-
ផ្លែឈើគឺជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃវីតាមីន Bកំផ្លេច ដូចជា Niacin,
Riboflavin, Pantothenic Acid (វីតាមីន B5), Pyridoxine (វីតាមីន B6) និង
Thiamin (វីតាមីន B1)។
វីតាមីនទាំងនេះមានសារៈសំខាន់សម្រាប់រៀងកាយដើម្បីជំនួសសារធាតុចាស់
ចេញពីក្នុងខ្លួនវិញ។
-
លើសពីនេះទៅទៀត វាក៏ផ្ទុកទៅដោយចំនួនសារធាតុរ៉ែល្អៗដែរដូចជា
ម៉ាញ៉េស្យូម, ទងដែង, ដែក និងម៉ង់ហ្គាណែស។
ម៉ង់ហ្គាណែសត្រូវបានរាងកាយប្រើប្រាស់ជា Co-factor
សម្រាប់ក្លាយទៅជាអង់ស៊ីមអង់ទីអុកស៊ីដង់ Superoxide Dismutase។
ទងដែងនិងដែកប្រើសម្រាប់បង្កើតគ្រាប់ឈាមក្រហម។
- ផ្លែធូរេនស្រស់សម្បូរជាតិប៉ូតាស្យូមខ្លាំងណាស់។
ប៉ូតាស្យូមនេះ គឺជាអេឡិចត្រូលីត្រដ៏សំខាន់មួយរបស់កោសិកា
សម្រាប់ជំនួយដល់ការគ្រប់គ្រងចង្វាក់បេះដូង និងសម្ពាធឈាម។
- លើសពីនេះទៅទៀត វាក៏ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុ Tryptophan
(ត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាថ្នាំងងុយដេកពីធម្មជាតិ) ដែលជាអាស៊ីត
អាមីណេយ៉ាងសំខាន់ក្នុងកម្រិតខ្ពស់ ដើម្បីអោយរាងកាយបម្លែង ទៅជា
Serotonin និង Melatonin ដែលជាសារធាតុគីមីសរសៃប្រសាទ
ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយអោយដេកលក់
និងព្យាបាលជំងឺឆ្គួតជ្រូកបានផងដែរ៕
Wednesday, June 12, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment