ព័ត៌មានសុខភាព
មនុស្សជាច្រើននៅមានទស្សនៈថា ចង់កុំឱ្យពុកឆ្អឹង គឺត្រូវទទួលទានទឹកដោះគោ។
មិនខុសឡើយ ព្រោះទឹកដោះគោជាអាហារមួយក្នុងចំណោមអាហារ ផ្គត់ផ្គង់កាល់ស្យូម។
ប៉ុន្តែបើគ្រាន់តែផ្អែកទៅលើទឹកដោះគោមួយមុខ គឺពុំទាន់គ្រប់គ្រាន់ឡើយ។
ទោះបីទទួលទានទឹកដោះគោទៀង ទាត់ តែប្រសិនជាតិកំបោរមិនត្រូវបានស្រូបចូលទៅក្នុងឈាម នោះកាល់ស្យូមមិនអាចទៅដល់ជាលិកាឆ្អឹងបាន ឡើយ។
ក្រុមវេជ្ជបណ្ឌិត បានផ្ដល់ដំបូន្មានថា ការព្យាបាលជំងឺពុកឆ្អឹង
ធ្វើយ៉ាងណាឱ្យឆ្អឹងបន្ថយពុក ឬនិយាយឱ្យត្រឹមត្រូវជាង គឺបង្អាក់ពុកបន្ត
គឺពុំមែនឱ្យឆ្អឹង អស់ពុកឡើយ។
អាហារគួរប្រើសម្រាប់អ្នកមានជំងឺពុកឆ្អឹងមានដូចជា ទឹកដោះគោ
ពពួកត្រីសមុទ្រសម្បូរប្រេង Omega-3 ដូចជាត្រីសាល់ម៉ុន, ត្រីប្លាធូ
ដំឡូងជ្វា សណ្តែកដី ប្រេងល្ង និងពិសេសគឺផ្លែម្នាស់
ព្រោះវាជាប្រភពអាហារសម្បូរម៉ាញ៉េស្យូម។
អាហារគួរចៀសវាងសម្រាប់អ្នកមានជំងឺពុកឆ្អឹងមានដូចជា ពពួកភេសជ្ជៈមានហ្គាស
តែ ស្រា បន្ថយអតិបរមាពពួកអាហារ បច្ចេកវិជ្ជា គ្រឿងកំប៉ុង និងនំប៉័ង៕
ប្រភពពី Healthcambodia.org
Friday, April 26, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment